Vojczek Judit

Vojczek Judit

Független képviselőjelölt

27 éve élek Nagykovácsiban, két felnőtt gyermekem és két unokám van. Az ELTE-n végeztem okleveles középiskolai matematika-fizika-ábrázoló geometria szakos tanárként 1985-ben. A diploma megszerzése után szoftvert fejlesztettem, majd gyermekeink születése után egy kis szoftverfejlesztő cég adminisztrátora, könyvelője, végül ügyvezetője lettem. Miután 2009-ben munkahelyem megszűnt, elvégeztem a kertészmérnök alapképzést és egy szakfordító másoddiplomát is megszereztem. Jelenleg szabadúszó szakfordítóként dolgozom.

15 évvel ezelőtt többedmagammal megalapítottam a Nagykovácsi Természet- és Környezetvédő Egyesületet (NATE), melyben folyamatosan végzek önkéntes munkát. Még a NATE alapítása előtt részt vettem egy pályázat megírásában, amelynek eredményeként az ott lakók fákat ültethettek az Arany János és a Hársfa utcába. Részt vettem az Arany J. utcai játszótér felújításában, a beültetett növényekre a NATE szerezte a pályázati pénzt, az ültetést más civil szervezetekkel együtt végeztük. Részt veszek a NATE estek és helyi ökofilmklubok szervezésében, lebonyolításában. Ötödik alkalommal szerveztem meg a helyi „Legszebb konyhakertek” versenyt, és harmadik éve vezetem a NATE közösségi- és tanuló kertjét, ahol 10-12 család termeszt magának vegyszermentes zöldséget. Tavaly kezdtük meg a Greenpeace-szel közösen a „Helyi zöldséget helyi óvodába” programot, melynek keretén belül a Waldorf-óvodának termesztünk vegyszermentes zöldséget, illetve összekötjük őket olyan lakosokkal, akik szintén vegyszermentes gyümölcsöt tudnak számukra biztosítani.

Amennyiben elnyerem a lakosság bizalmát és önkormányzati képviselő leszek, az alábbi területekkel szeretnék foglalkozni:

  • a túlépítések visszaszorítása
  • a Kossuth Lajos utca szépítése: mutasson településünkhöz méltó képet
  • fenntartható életmód, megújuló erőforrások hasznosításának népszerűsítése, szükség esetén támogatása
  • ha igény van rá, egy nagyobb közösségi kert, esetleg egy biogazdaság létrehozása, működtetése. Ez persze sok tényezőtől függ, megígérni felelőtlenség lenne részemről. iskolakert, óvodakert
  • megcsinálni a Kaszáló utcai óvoda zöldtetőjét
  • kapcsolatot tartani a lakossággal, meghallani kéréseiket

Köszönöm, ha megtisztelnek bizalmukkal a szavazáskor.


Ha szimpatikusnak találja elképzeléseinket, akkor kérjük, hogy ossza meg ismerőseivel!


Összekovácsoló Egyesület

Összekovácsoló egyesület

ÖsszeKOvácsolódó független nagykovácsi lakosok vagyunk, akik jókedvvel, sok együttérzéssel és azzal a szándékkal indultunk el, hogy a közösen megfogalmazott célok megvalósításában széleskörű együttműködésre találjunk a településen és tágabb környezetünkben.

Együttműködő szervezetek

Támogató partnerünk - NATE - Nagykovácsi Természetvédők