Nagykovácsi Természetvédő Egyesület - NATE

A NATE megalakulása óta, immár 15 éve azon dolgozik, hogy természeti és épített környezetünkre fókuszáltan megóvjuk azok értékeit, álljunk olyan ügyek és kezdeményezések mellé, amelyek az itt lakók egészségére, közérzetére is jó hatással vannak.

Tesszük ezt elsősorban Nagykovácsi és tágabb környezete szempontjait figyelembe véve. Ez egy helyi civil szervezet, amelyet neve is jól leír: Nagykovácsi Természet- és Környezetvédő Egyesület. Ennek jegyében folyamatos tevékenységünk során számos természet- és környezetvédő ügyet felkaroltunk, végigvittünk és támogattunk az elmúlt időszakban.


Főnix Mozgalom

A Főnix Mozgalom a múlt évben többek között azért is jött létre, hogy támogassa a helyi civil kezdeményezéseket és mindazokat a szervezeteket, amelyek bátor, áldozatos munkával igazságosabbá, méltányosabbá és félelem nélküli, békés országgá akarják tenni Magyarországot.

Együttműködésre törekszünk azokkal a közösségekkel is, amelyek a helyi ügyekben, településük működtetésében, fejlesztésében kiemelt figyelmet fordítanak a környezetvédelemre, a közösségi tervezésre és képviseletre, az oktatásra, az alapvető emberi jogok minél szélesebb körű alkalmazására. A Főnix Mozgalom egyik legfontosabb célja, hogy az utánunk következő generációkra egy élhetőbb országot és bolygót hagyjunk, meggyőződésünk, hogy ezt a munkát a helyi közösségekben kell elkezdeni, így különösen fontos a független és szabad önkormányzatiság megerősítése.


Együttműködő szervezetek

Támogató partnerünk - NATE - Nagykovácsi Természetvédők
Támogató partnerünk - Főnix mozgalom