Nagykovácsi Természetvédő Egyesület - NATE

A NATE megalakulása óta, immár 15 éve azon dolgozik, hogy természeti és épített környezetünkre fókuszáltan megóvjuk azok értékeit, álljunk olyan ügyek és kezdeményezések mellé, amelyek az itt lakók egészségére, közérzetére is jó hatással vannak.

Tesszük ezt elsősorban Nagykovácsi és tágabb környezete szempontjait figyelembe véve. Ez egy helyi civil szervezet, amelyet neve is jól leír: Nagykovácsi Természet- és Környezetvédő Egyesület. Ennek jegyében folyamatos tevékenységünk során számos természet- és környezetvédő ügyet felkaroltunk, végigvittünk és támogattunk az elmúlt időszakban.

Mivel közelednek a helyhatósági választások, és tagjaink közül többen is bekerültek Kósa Emőke független polgármesterjelölt csapatába, alapítói az Összekovácsoló Egyesületnek - amelynek a keretei között indult meg e csoport közös gondolkodása, programjának kidolgozása -, felmerült a kérdés, hogy a NATE mint támogató erősítse csapatukat. Programjukat megismerve, illetve a résztvevőket, mint aktív, alapító, illetve régi NATE tagokat jól ismerve (Vojczek Judit, Bárdos Iván, Koskovics Éva, illetve a tavalyi évben hozzánk csatlakozott Nagy Attila) úgy döntöttünk, támogatásunk szervezeti szintű deklarálásával is megerősítjük őket. Személyükben, csapatukban garanciát látunk arra nézve, hogy ha elnyerik a település választópolgárainak bizalmát, akkor még többet tudnak tenni azoknak az értékeknek és céloknak az érdekében, amelyekért mi is, mint civil szervezet, már jó ideje dolgozunk, küzdünk.


Főnix Mozgalom

A Főnix Mozgalom a múlt évben többek között azért is jött létre, hogy támogassa a helyi civil kezdeményezéseket és mindazokat a szervezeteket, amelyek bátor, áldozatos munkával igazságosabbá, méltányosabbá és félelem nélküli, békés országgá akarják tenni Magyarországot.

Együttműködésre törekszünk azokkal a közösségekkel is, amelyek a helyi ügyekben, településük működtetésében, fejlesztésében kiemelt figyelmet fordítanak a környezetvédelemre, a közösségi tervezésre és képviseletre, az oktatásra, az alapvető emberi jogok minél szélesebb körű alkalmazására. A Főnix Mozgalom egyik legfontosabb célja, hogy az utánunk következő generációkra egy élhetőbb országot és bolygót hagyjunk, meggyőződésünk, hogy ezt a munkát a helyi közösségekben kell elkezdeni, így különösen fontos a független és szabad önkormányzatiság megerősítése.

Mindezekért megtisztelő és természetes számunkra, hogy Kósa Emőkét és csapatát, az Összekovácsolókat, támogathatjuk a 2019-es önkormányzati választásokon.


Budakörnyék Fejlődéséért Egyesület

Hat ellenzéki párt, három civil szervezet és egy független ellenzéki parlamenti képviselő összefogása Budakörnyék fejlődéséért.

A Budakörnyék Fejlődéséért Egyesület - Egyesült Ellenzék azt a célt tűzte ki, hogy szoros együttműködésben vállt vállnak vetve közösen küzd pártokkal és civilekkel annak érdekében, hogy alternatívát nyújtson a környék lakosságának az önkormányzati választáson.


Mindenki Magyarországa Mozgalom

A mozgalom tagjai hisznek abban, hogy egy új politikai kultúrára van szükség, amelyhez minden tisztességes és változást akaró magyar ember csatlakozására számítanak.

A mozgalom fő célja, hogy a 2019-es önkormányzati választásokon minden településen egy hiteles polgármester-jelölt és őt támogató képviselőjelöltek nyerjék el a helyi közösségek bizalmát. 2014-ben Siófok, 2015-ben Veszprém, 2018-ban Hódmezővásárhely, Balmazújváros és Rákospalota is megtanított bennünket arra, hogy az állampárt csak összefogással győzhető le. Azok, akik széleskörű egyeztetés nélkül saját jelölteket indítanak, maguk is hozzájárulnak a korrupció és a megfélemlítés rendszerének fennmaradásához.

A Mozgalom alapító tagjai: Dr. Márki-Zay Péter, Dr. Hadházy Ákos, Dr. Ábrahám Júlia, Dr. Bod Péter Ákos, Elek István, Dr. Kaltenbach Jenő, Kész Zoltán, Dr. Lengyel Róbert, Lukácsi Katalin, Dr. Magyar György, Dr. Mellár Tamás, Üveges Gábor

Támogató szervezetek

Támogató partnerünk - NATE - Nagykovácsi Természetvédők
Támogató partnerünk - Főnix mozgalom
Támogató partnerünk - Budakörnyék Fejlődéséért Egyesület
Támogató partnerünk - Mindenki Magyarországa Mozgalom